Hus, hem och livet efter Anders.

Anders och Petra hade fullt upp med vardagen, som de flesta unga barnfamiljer. Efter olyckan var saknaden stor som ett universum. På flera sätt. Läs om Petra och Anders situation och hur man kan och bör tänka på sin familjeekonomi. Om något händer.

NÄR ANDERS AVLIDER

Anders och Petra var 38 och 32 år gamla, gifta och tillsammans föräldrar till 4-årige sonen Lucas. Anders arbetade som konsult i ett stort internationellt företag och reste ganska mycket. Petra, som arbetar på bank, tog därför ett större ansvar för det praktiska med barnen och hemmet i det drömhus som familjen just hade köpt i en närförort till storstaden. De betalade 8 miljoner kronor för villan, som nu är belånad till 6 miljoner kronor. I samband med köpet tecknade de ett bolåneskydd hos banken.

LIVET EFTER ANDERS

Anders hade en tjänstepension där han hade lagt till ett återbetalningsskydd. Nu ger den Petra ett par tusen i månaden under kommande fem år. Bolåneskyddet betalas ut och ersätter Anders halva av bolånet. För att kunna bo kvar med Lucas i familjens drömhus måste Petra nu klara resten själv, ett bolån på 3 miljoner kronor plus driftkostnader. Det efterlevandeskydd som Petra och Lucas får från den allmänna pensionen täcker en del, men räcker inte långt.

TÄNK OM

Om Petra och Anders hade tecknat var sin livförsäkring på 1 miljon kronor med varandra som förmånstagare hade Petra lättare kunnat hantera familjens kostnader. Det hade gett den lilla familjen betydligt bättre förutsättningar att i lugn och ro ställa om sina kostnader för hus och hem och livet efter Anders.

Logga in med dina uppgifter

Forgot your details?