Om oss

OM OSS

Vision

Änke- och Pupillkassan ska vara det mest ansedda livförsäkringsbolaget i Sverige. Med det menar vi att:

  • vi ska vara det mest personliga bolaget
  • vi ska ge mycket god service
  • det ska vara enkelt för kunderna att ha med oss att göra
  • vi ska ge bäst försäkring för pengarna

Mål för verksamheten

De flesta företag har som mål att bli så stora som möjligt. Det har inte vi. Vårt mål är att vi ska fortsätta ungefär som tidigare. Därför vill vi inte ta emot hur många nya kunder som helst, för då riskerar vi att inte kunna vara personliga, ge bra service, och ge bäst försäkring för pengarna. Det som våra försäkringstagare värderar högst.

Precis som tidigare ska vi enbart erbjuda försäkringsskydd för efterlevande. Vi ska bli vid vår läst. På så sätt använder vi försäkringstagarnas pengar försiktigt. Vi ska inte diversifiera oss och skapa nya affärsområden som vi inte kan överblicka.

Försäkringstagarna tillsätter styrelsen

Som försäkringstagare och därmed delägare har du rätt att tillsätta bolagets styrelse. Det görs vid den årliga bolagsstämman. Alla försäkringstagare bjuds in.

Små men starka

Änke- och Pupillkassan har cirka 2 400 kunder. Det innebär förmodligen att vi är ett av de minsta livförsäkringsbolagen i Sverige. Icke desto mindre har vi ovanligt hög solvens och konsolidering, kanske högst i världen?

Ekonomisk ställning

Fullständig information om vår ekonomiska ställning hittar du under fliken Årsredovisning och under fliken Ekonomisk information.

Logga in med dina uppgifter

Forgot your details?