2023.06.8| Nyhet

Försäkringsnördens syn på Änkan

Alexander Petersson, är ekonom och försäkringskund hos Änkan sedan tio år. Första gången han kom i kontakt med Änke- och Pupillkassan var när det nämndes i ett nyhetsbrev från investmentbolaget Spiltan.

Alexander Petersson Änkan


– Jag förstod att folk i branschen och de som har lite koll på ekonomi ofta har sin livförsäkring hos Änkan. Det finns flera rent ekonomiska fördelar med Änkans livföräkringar, men jag tycker också att det är ett intressant bolag och varumärke. Änke- och pupillkassan är kanske det äldsta livförsäkringsbolaget som finns, så det bär en spännande historia, säger Alexander.

Skräddarsytt och spännande

Livförsäkringsbolaget startades på 1700-talet av bönder som flyttade till storstan – ett stort och riskfyllt äventyr på den tiden. De samlade värdefulla ägodelar i en kista, som en säkerhet om någon av männen skulle gå bort och lämna fru och barn efter sig. Pupill, är ett gammalt ord för ett föräldralöst barn.

– De främsta fördelarna med Änke- och Pupillkassans livföräkringar är att du kan skräddarsy produkter. Du kan till exempel engånsbetala premien och välja hur utbetalningar ska ske. Och om man inte får försäkring på grund av hälsoproblem kan Änkan göra en mer grundlig utredning. Det kan leda till att man kan beviljas försäkring ändå, säger Alexander.

Från engagerad kund till en del av verksamheten

Alexander arbetar som egen konsult och tar uppdrag som ekonom för olika typer av kunder. Han har även ett ben i försäkringsvärlden eftersom han ägnat flera yrkesår i den branschen. Han har varit nyfiken på och engagerad i Änkan sedan han blev kund och han har varit med på några stämmor.

– Jag är något av en försäkringsnörd och nu har det faktiskt gått så långt att jag arbetar lite för Änkan. Det känns väldigt roligt att få vara en del av ett så speciellt bolag med en försäkringsprodukt som är unik på riktigt. Då tänker jag främst på återbäringen och det faktum att Änkan är ett ömsesidigt bolag som gör att alla kunder är delägare, säger Alexander.

Återbäringen ger incitament för att både leva och dö

Änkans återbäring gör att det finns chans att få tillbaka din del av den avkastning som har varit.

– Man ska inte se sin försäkring som en investering, men du får faktiskt ett försäkringsskydd på samma gång som du sannolikt får tillbaka en hel del om du överlever din försäkring. Det är ju helt fantastiskt. Jag ser det som ett incitament för att både leva och dö, säger Alexander och skrattar.

Här kan du läsa mer om Änkans livförsäkring.


Ring oss på

08-10 60 00