Välj försäkring med engångsutbetalning

Försäkring med engångsutbetalning ger dig och dina närstående trygghet i svåra tider. Försäkringen betalas ut som ett engångsbelopp till dina förmånstagare om du avlider.

Ekonomisk trygghet för dina närstående

När man är mitt uppe i livet med familj, jobb och bolån vill man inte tänka på det otänkbara: Vad händer med min familj om något händer mig? Men det är just därför du bör teckna en livförsäkring – för att skydda dina närstående om de måste klara sig utan dig.

Änkans försäkring med engångsutbetalning betalas ut i form av ett engångsbelopp till din(a) förmånstagare efter att du avlider. Försäkringen tecknas i en kapitalförsäkring (skatteklass K), vilket innebär att försäkringsbeloppet och eventuell slutåterbäring är skattefritt. Du väljer försäkringsbeloppet i samband med att du tecknar försäkringen. Några faktorer som spelar in när du ska välja belopp kan vara din ålder, boendesituation, inkomst och antal barn. Kort sagt: Hur mycket pengar behöver dina närstående för att klara sig ekonomiskt tills de kan ställa om sin ekonomi?

Du väljer själv vem som ska få pengarna i försäkringen – det kan vara din partner, dina barn, din affärspartner eller någon annan du bryr dig om och vill skydda ekonomiskt. Du behöver alltså inte vara släkt med personen som ska få pengarna.

Föredrar du en försäkring med månadsutbetalning? Läs om den varianten här.

Vägen till en försäkring

I samband med att du tecknar försäkringen ska du göra fyra val:

1. Försäkringsbelopp

Det lägsta försäkringsbeloppet är 500 000 kronor och det högsta är 10 miljoner kronor.

2. Försäkringstid

Du väljer själv hur länge försäkringen ska gälla. Den kortaste försäkringstiden du kan teckna är 5 år och den längsta är till månaden innan du fyller 80 år. Många av våra kunder väljer att skydda familjen tills barnen klarar sig själva ekonomiskt, men du väljer själv hur länge du vill att försäkringen ska gälla.

3. Premiebetalning

Du betalar premien kvartalsvis, halvårsvis eller årsvis under hela försäkringstiden, men du kan välja att betala en högre premie under en kortare tid eller ett engångsbelopp. Vi höjer aldrig premien som vi har avtalat med dig, däremot kan vi sänka din premie om vår återbäring har varit bra. Du kan läsa mer om vår återbäring längre ner på denna sida.

4. Förmånstagare

Du har full frihet att välja vem eller vilka som ska få pengarna i livförsäkringen. Det kan vara partner, ex-partner, barn, särkullbarn, en gammal förälder, syskon som behöver ekonomiskt stöd, en affärspartner om du är företagare, en livslång bästa vän – ja, precis vem du vill.

Vem kan teckna en försäkring med engångsutbetalning?

Du kan teckna livförsäkring om du har fyllt 18 år, men ännu inte fyllt 70 år, är frisk, och har varit bosatt i Sverige utan avbrott de senaste tre åren. I vissa fall kan du teckna försäkringen även om du har bott i Sverige kortare än tre år.

Hur kan man tänka kring engångsutbetalning?

Försäkringen betalas ut i form av ett engångsbelopp till din(a) förmånstagare, som själv bestämmer när och hur pengarna ska användas.

Besök gärna försäkringsguiden och låt dig inspireras av hur våra kunder har tänkt kring just dessa livförsäkringar och andra varianter.

Änkans återbäring

Vår återbäring är unik. När du tecknar livförsäkring hos oss investerar vi din premie, som (förhoppningsvis) genererar avkastning.

Tack vare våra placeringar har du möjlighet till återbäring i form av sänkt premie, och när försäkringen löper ut har du möjlighet till en slutåterbäring. Vår genomsnittliga årliga avkastning på på över åtta procent har gjort att våra försäkringstagare har kunnat glädja sig åt decennier av stabila finanser och en välkommen återbäring.

Läs mer om vår unika återbäring och se räkneexempel här.

Livförsäkring med engångsutbetalning

Här hittar du villkor och dokument om vår traditionella livförsäkring.

Ansök direkt med BankID

Laddar

Ring oss på

08-10 60 00