2023.01.11| Nyhet

Halva priset hos Familjens Jurist

Testamente, äktenskapsförord, samboavtal eller framtidsfullmakt? Under hela januari och februari har du som är kund hos Änkans halva priset på Familjens Jurists digitala tjänster. Kanske är det dags att skriva eller förnya något av de avtal som är kloka att ha med sig genom livet.

äktenskapsförord

Vi möter alltför ofta människor som ångrar att de inte tidigare kommit överens om och skrivit ner hur de vill ha det om något oväntat händer. Här är några dokument som är bra att ta fram och skriva under innan det är för sent.

Testamente

Oavsett om du är gift, sambo eller singel är det klokt att skriva ett testamente. Det underlättar mycket för dina anhöriga och minskar risken för tråkiga tvister i framtiden. För sambor är det viktigt eftersom de inte automatiskt ärver varandra. För gifta kan det vara viktigt att trygga tillvaron för partnern om det finns särkullbarn. Och om dina barn gifter sig kanske du vill skriva in att deras framtida arv blir deras enskilda egendom?

Framtidsfullmakt

Om du blir allvarligt sjuk eller av annan anledning inte längre kan fatta egna beslut tilldelas du en god man. En framtidsfullmakt är en typ av juridiskt dokument som gör att du själv kan välja vem som ska ansvara för dina personliga och ekonomiska intressen om du inte längre klarar att göra det själv. Kanske är det din partner, ett syskon eller en nära vän. När åldern tagit ut sin rätt eller om en olycka inträffar, kan det vara för sent, så varför vänta.

Äktenskapsförord

Man behöver inte dela allt som gift. Kanske finns det en släktgård, ett arv eller ett företag som ska stanna i hos den ena oavsett vad som händer. Utan äktenskapsförord delas värdet av all egendom lika vid en skilsmässa eller om någon av er avlider. För att undgå bodelningsreglerna behöver ni skriva ett äktenskapsförord där ni bestämmer vad som ska vara enskild egendom.

Samboavtal

Att flytta ihop är kul, men det innebär också en ny juridisk situation som är bra att vara medveten om. Som sambo samägs till exempel allt som är inköpt för gemensamt användande, och det spelar ingen roll vem som har betalat för det. Med ett tydligt samboavtal blir allt enklare vid separation eller dödsfall. I samboavtalet kan ni själva bestämma hur era tillgångar ska delas upp vid eventuell separation, så att det passar er.

Så här skapar du avtal digitalt!

Familjens Jurist har en digital tjänst som gör att du enkelt kan skriva juridiska dokument själv. Dokumenten är framtagna av jurister, så alla juridiska termer och begrepp är korrekta. Det är enkelt!

  1. Välj dokument nedan och logga in med Mobilt BankID.
  2. Följ instruktionerna och fyll i dokumentet.
  3. Betala när du är klar med Swish, kort eller faktura.
  4. Skriv ut och skriv under dokumentet för att det ska vara juridiskt giltigt.

Klart!

Erbjudandet om halva priset går ut 28 februari 2023, men som kund hos Änkan har du alltid 20 procents rabatt på de digitala tjänsterna. Hör av dig till oss om du har funderingar!

Till erbjudandet hos Familjens Jurist.

Ring oss på

08-10 60 00