2024.02.19| Nyhet

Micke Carlstam: Förmögenhetsrådgivare och nöjd kund hos Änkan

Micke Carlstam arbetar som förmögenhetsrådgivare och är kund hos Änkan sedan tio år. – I mitt tidigare jobb, när jag var försäkringsrådgivare, brukade jag rekommendera Änkan till mina kunder. Det kunde vara lite krångligt att få alla att förstå fördelarna med Änkans livförsäkring, eftersom den skiljer sig från andra på marknaden, säger Micke.

Micke Carlstam, nöjd kund hos Änkan

Idag är han anställd hos en kapitalförvaltare i en roll där han inte får ge råd på det sättet.

– Jag brukar säga att jag, i min roll som förmögenhestrådgivare, träffar vanliga människor med ovanligt mycket pengar. Jag ger inga råd kring försäkring, utan om hur de ska få sina pengar att växa, säger Micke.

Väldigt prisvärt om man ser helheten

Micke kom, som så många andra, i kontakt med Änkans livförsäkring i samband med att han skulle köpa hus.

– Jag fick nys om Änkan när jag var i finans- försäkringsbranschen. Jag tror att tipset kom från min äldre kompanjon. Det många inte förstår är att Änkan är väldigt prisvärt om man ser till helheten. Det är lätt att stirra sig blind på premien som kan verka hög, men när man förstår produkten och hur återbäringen funkar är det inte alls dyrt, säger Micke.

Sover lugnt

Micke har varit med på några av Änkans årsstämmor. Eftersom Änke- och Pupillkassan är ett ömsesidigt bolag, blir man kund hos Änkan automatiskt delägare och alltså inbjuden till stämmorna.

– Förutom att det kommer en faktura då och då tänker jag inte på min livförsäkring så ofta. Det är det fina med en livförsäkring; har man väl fattat beslutet kan man sova lugnt. Men jag gillar att Änkan är så nischad och tydlig i sitt erbjudande. Man erbjuder en produkt och kan den riktigt bra, säger Micke. 

Mer om Änkans livförsäkring

Ring oss på

08-10 60 00