2023.12.6| Nyhet

Rika Tillsammans är kunder hos Änkan

Det är såklart väldigt glädjande att Jan och Caroline Bolmeson är kunder hos Änkan. Inte bara för att de driver vår favoritpodd RikaTillsammans, utan också för att de är riktigt kunniga när det gäller ekonomi och försäkring. 

Jan Bolmeson - Rika Tillsammans

— 2012 var vi i början av vår ekonomiska resa på Rika Tillsammans och då var det många som vi såg upp till och som var duktiga på ekonomi som rekommenderade Änke- och pupillkassan. Nyfikna som vi var undersökte vi det närmare och konstaterade att Änkan var helt annorlunda från andra livförsäkringar som vi sett, säger Jan. 

Premien sjunker istället föra att stiga

En av anledningarna till att Jan och Caroline valde att teckna livförsäkring hos Änkan, var vårt lite annorlunda sätt att se på den premie som betalas in. 

— Det klassiska med en livförsäkring är ju att man betalar lite när man är ung och mycket när man är gammal. Dör man så betalas ersättningen ut och överlever man så har man betalat premierna i onödan. Änkan var annorlunda. För det första var premien förbestämd och kunde till och med sjunka med tiden, för det andra kunde man få pengar tillbaka, säger Jan.

Jan ser återbäringen som ett slags sparande

Det Jan syftar på är det faktum att den som överlever sin försäkring har möjlighet att få återbäring. Premien som betalas in löpande investeras klokt så att pengarna kan växa till sig. Något som Änkan verkar vara ensamma om att erbjuda i Sverige, om man kika på livbolag.  

— Det galna i vår värld var att försäkringen betalade tillbaka en del av premierna om man levde på sin 65-års dag. Plötsligt kunde vi göra om en kostnad till en slags sparande. Egentligen är det inte så konstigt, om man inte dör så är det ju som om man lånar ut pengarna till någon under en massa år, då är det väl rimligt att man får tillbaka en del av det om man inte har behov av försäkringen, säger Jan.

Nördarnas försäkringsbolag

Många av Änkans kunder har bra koll på ekonomi och ser fördelarna med att ha sina livförsäkringar hos ett ömsesidigt bolag som Änkan. 

— Sedan vi blev kunder har vi lärt oss mer om livförsäkringar, sett fördelar och nackdelar med de olika uppläggen och hur de kan kombineras, och vi hänger fortfarande kvar hos Änkan som väldigt nöjda kunder och ambassadörer. Få saker är så roliga som att berätta för andra, “Vet du, det finns en livförsäkring där du även får en del pengar om du inte dör…” och vänta på reaktionen, säger Jan. 

Mer information om Änkans försäkringar hittar du här

Lyssna på när Änkans vd Niclas gästar podden RikaTillsammans

Ring oss på

08-10 60 00