2022.12.31| Nyhet

Året som gått

Efter år av pandemi håller världen nu andan medan kriget härjar i Ukraina. Situationen har påverkat börserna, inflationen ökar och prishöjningar märks för oss alla. Det gäller framför allt för dem som redan har det knapert, både familjer och företagare.

Niclas Fredrikson


Hos Änkan har långsiktiga investeringar lett till bra avkastning och i år känns det såklart extra bra att kunna ge tillbaka till våra kunder i form av en rejält höjd återbäringsränta. Hela grunden för Änkans existens handlar just om att skapa lugn och frihet i form av ekonomisk trygghet.

Under året som har gått har vi, utöver att hålla igång som vanligt, utvecklat delar som är viktiga för verksamheten nu och framåt.

Ny lokal i samma fastighet

Under hösten har vi bytt lokal. Vi sitter fortfarande i fastigheten på Munkbron i Stockholm, som bolaget äger. Den kontinuerliga upprustningen av fastigheten har fortsatt och den är i mycket gott skick, med varsamt bevarade detaljer som vittnar om en lång historia. Fastigheten har varit en god investering på samma gång som den ger oss och våra hyresgäster en trivsam miljö att vistas i.

Digital transformation

Vi implementerar ett nytt försäkringssystem, har gjort om vår webbplats och utvecklar våra digitala tjänster. Den här utvecklingen ska effektivisera vår verksamhet och skapa stort värde för både privatpersoner och företag. Att se till att våra kunder är fortsätt nöjda och att vi håller oss relevanta är viktigt för oss. Framöver kommer vi även att dela kunskap, tips och erbjudanden från samarbetspartners på vår webbplats och i form av nyhetsbrev, som kommer lagom ofta.

Fortsatt stark ekonomi

Vi har ett bra år i ryggen och en stor fördel av att stå med en stadig kassa som byggts upp under snart 300 år. Kanske är hemligheten till framgången att vi redan från start har varit uppfinningsrika. Änke- och Pupillkassan har alltid varit steget före och stått stadigt i upp- och nedgång, genom både krig och pandemier.

Det känns bra att kunna erbjuda våra försäkringstagare trygghet och lugn och avsluta året med en rejäl höjning av återbäringsräntan. Vår nyhet och Änkans unika erbjudande fick även Dagens Industris läsare ta del av i en artikel i början av året.

Nu när 2022 ska knytas ihop vill jag tacka anställda och samarbetspartners för ännu ett fint år. Jag ser fram emot nästa, tillsammans med er!

Gott nytt år,

Niclas Fredrikson, vd 

Ring oss på

08-10 60 60