2024.02.28| Nyhet

Återbäring kan ge pengarna tillbaka om du inte dör

Återbäringen skiljer Änkans livförsäkring från andra på marknaden. Den ger möjlighet att få pengar tillbaka om man överlever sin försäkring. Många har hört talas om vår återbäringsränta, men vet inte exakt hur den funkar.

återbäring

Återbäring till kunderna, som också är delägare

Eftersom Änke- och pupillkassan är ett ömsesidigt bolag, blir kunderna delägare i bolaget och det skapar fördelar. Medan överskottet hos vissa större försäkringsbolag går till externa aktieägare, går Änkans överskott alltid tillbaka till kunderna, som ju är delägare.

Änkan fokuserar dessutom enbart på livförsäkringar. Det är ett bolag som står väldigt stadigt med en bra kassa, efter nära 300 år inom just livförsäkringsbranschen. Det skapar en stabilitet som gynnar kunderna.

– Ibland tror folk att vi erbjuder en sparprodukt, men det är faktiskt en livförsäkring. Andra bolag har en portfölj med olika produkter, vissa mer lönsamma än andra, och de anpassar sig efter marknadens förändringar. Vi är specialiserade och smalare, med ett stadigt erbjudande som fungerar långsiktigt. Vi är bara experter på livförsäkring, säger Niclas Fredrikson, vd på Änkan.

Du får återbäring om du överlever

De premier som du som kund betalar in, investeras och växer till sig. Om du avlider innan försäkringens utgång betalas försäkringen ut till nära och kära enligt överenskommelse. Om du lever när försäkringstiden tar slut får du med stor sannolikhet pengar tillbaka.

– Ja, det stämmer. Om du så att säga överlever din försäkring, får du tillbaka överskottet. Många av våra kunder tycker att det här låter för bra för att vara sant och ser det som en form av sparande. Men huvudsyftet är ju att erbjuda en stabil livförsäkring, säger Niclas.

En försäkring för livet

Många ser det som något positivt att ha en fristående livförsäkring, som inte är kopplad till bank eller andra försäkringar. Bank och försäkringsbolag kan ju variera under livet, men livförsäkringen har du på ett och samma ställe. 

– Ja, det är såklart skönt att slippa fundera över hur det ska gå med livförsäkringen om man byter bank. Förr hade man ofta samma bank hela livet, men idag förhandlar vi boräntor och ser till att få lägre premier genom att byta ibland. Det märker vi också att många ser som en fördel med oss – att vi är fristående och trygga, säger Niclas.

Läs mer om hur återbäringsräntan funkar

Ring oss på

08-10 60 00