2024.04.19| Nyhet

Dokumentärfilmaren Carl Eneroth gästade Änkans frukostklubb

Den 16:e april samlades Änkans frukostklubb igen. Denna gång var Carl Eneroth från Sthlm Social Innovation Lab (SSI Lab) vår gäst. Han delade med sig av sina erfarenheter och insikter från arbetet som dokumentärfilmare.

Frukostklubben - Carl Eneroth

Storytelling kan bidra till förändring

Carl lyfte kraften i storytelling och talade om varför historieberättande är så viktigt för att driva förändring och även skapa samförstånd och acceptans. Han involverade hela sällskapet i diskussionen och det mynnade ut i ett bra samtal.

– För att skapa en episk berättelse krävs en stark introduktion och en tydlig konflikt, särskilt när det handlar om dokumentärfilm, säger Carl.

Han visade några exempel från filmer han har gjort. Vi fick bland annat se glimtar från Falklandsöarna, från Chile och från hans eget deltagande i tävlingen SwimRun.

Dokumentären Re: Wilding Us

Nu arbetar Carl med “Re: Wilding Us”, en dokumentär om att återknyta samspelet mellan människa och natur.

Dokumentären, som sträcker sig över två kontinenter, Latinamerika och Europa, kommer att visa hur relationen till naturen påverkar människor. Rewilding eller återvildning handlar om att arbeta i större skala för att återskapa den biologiska mångfalden och rikedomen hos vilda djur. Det ger också naturliga processer chansen att öka ekosystemens motståndskraft. Dokumentären är uppbyggd kring ett antal fristående avsnitt, som visar ett inspirerande exempel på rewilding.

Globala mål kopplade till inre utveckling

Carl och SSI Lab vill fånga förändringen och skapa medvetenhet kring att människan är kapabel att bidra till positiv utveckling.

– Eftersom utmaningarna i vår yttre värld speglar vår inre värld, behöver de globala målen för hållbar utveckling kompletteras med inre utvecklingsmål. Först då kan vi alla förvandlas till förändringsaktörer. Detta är vad SSI Lab vill fånga. Människor som är den förändring de vill se ske och samarbetar för att förverkliga den, återförenas med naturen, andra människor och sig själva, säger Carl.

Vi på Änkan tackar Carl Eneroth och alla frukostgäster som kom och lyssnade och tog chansen att nätverka.

Våra frukostar hålls löpande. Vi bjuder in intressanta talare och evenemanget är kostnadsfritt. Om du också vill vara komma på frukostklubb, skriv upp dig här, så skickar vi inbjudan när det är dags nästa gång.

Ring oss på

08-10 60 00